Białka - preparaty białkowe
Produkty białkowe mają szerokie zastosowanie w przetwórstwie mięsnym ze względu na
ich cechy fizykochemiczne. Posiadają właściwości funkcjonalne takie jak: wiązanie wody,
emulgowanie wody oraz tłuszczów jak równiez żelowanie. Poprzez zastosowanie białek
mozna zmniejszyć wyciek tłuszczu i galarety oraz poprawić teksturę.
Białka roślinne:
- mąka sojowa ok. 40% - 50% białka
- koncentrat białek sojowychok. 60% - 70% białka
- izolat białek sojowychok. 90% białka
Białka zwierzęce:
- kazeinianyok. 80% - 90% białka
- laktoalbuminyok. 19% - 90% białka
- ekstrakt drożdżowyok. 50% białka
- żelatyna i hydroizolatyok. 90% białka
- białka kolagenoweok. 85% - 95% białka
NASZE PRODUKTY:
- Mąka sojowa.
- MKS-50 - preparat białkowy do produkcji konserw, kiełbas i pasztetów.
- Izolat białka sojowego.
- Białko zwierzęce POR KAR.
- Białko zwierzęce DI.
- Białko zwierzęce D85.
- Błonnik sojowy.
-
Ul. Wieniawskiego 18
41-506 Chorzów
-
691 523 095
691 523 051
a.karolek@interia.pl